pondělí 6. března 2017

Péče o erotické pomůcky


Jednou za čas mám chuť všechno opečovávat, třídit, urovnávat a staré věci vyhazovat. Zjistila jsem, že tohle nutkání přichází pravidelně, když je venku krásně (jako dnes) nebo když se zamýšlím nad svým životem a nad tím, co je v něm zbytečné (jako dnes). Jsou to jediné dvě chvíle, kdy ráda uklízím.
Ne, nebudu vám vyprávět o tom, jak jsem utírala prach a třídila skříň. Dnešní úklidový článek se bude samozřejmě týkat mého nočního stolku, který je narvaný k prasknutí, ačkoli se stále snažím staré kousky s těžkým srdcem vyhazovat. Ani erotické hračky totiž nejsou nesmrtelné a většinou jejich život u mě v šuplíku končí tím, že se "něco" stane s materiálem (ještě se k tomu vrátím), že přestanou fungovat nebo že mi zkrátka nevyhovují a vůbec je nepoužívám. Zvlášť ta třetí kategorie se mi nevyhazuje snadno. Dnes jsem opět vyndala všechny hračky na postel a kritickým okem zhodnotila, které půjdou do popelnice. Vibrátor, kterému vyskakuje baterie a nedrží zašroubovaný, gelové dildo, které má na sobě divné fleky,  kachnička I rub my Duckie, kterou jsem neviděla už asi rok, erekční kroužky, které popraskaly a pár lubrikačních gelů, které jsou otevřené déle, než si troufnu riskovat. Rozmýšlím nad vibrátorem ShareVibe, který je primárně určený jako strap on a vůbec ho nepoužívám, protože je na single hrátky zbytečně těžký (ale stál tři tisíce a zkrátka ho nemůžu dát pryč). Podobně je na tom Patchy Paul G5, který má tvar červené housenky a nikdy jsem k němu nenašla cestu a pak Borůvka 2, která mě zpočátku uchvátila, ale nakonec nejsem schopná do ní ani koupit baterky. Tyhle kousky ale dávám dozadu do šuplíku, kde budou dál ležet a třeba čekat na  příležitost.


Hračky, které jsem nevyhodila, rovnám na postel a většinou si je rozdělím podle materiálů. Co se týče péče a čištění, mám nejraději ty skleněné. Neexistuje jednodušší materiál na údržbu, než je právě sklo. Je to absolutně neporézní materiál, takže pokud vám nějaká hračka vydrží celý život, bude to pravděpodobně ta skleněná. Pomůcky z kvalitního skla (což jsou všechny, které mám) se nechají s naprostým klidem vyvařit a vyčistit alkoholem. Skleněné kousky nesu do vany, kde je položím (hlavně opatrně) do horké vody s mýdlem a nechám je odpočívat, potom je osuším a otřu dezinfekcí.
Dalším materiálem, který nepotřebuje nějaké zvláštní zacházení je plast. Jediné, na co si musíte dát pozor je, že plast se používá na vibrátory, které ale často nejsou  voděodolné. Na rozdíl od skla plastové hračky nevyvařujte, ale omyjte je teplou vodou a mýdlem. Já zjišťuji, že zatímco dřív u mě plastové hračky převažovaly, teď už jich moc nemám.

Silikonové pomůcky patří k těm nejkvalitnějším na trhu, protože jsou příjemné na dotek a zároveň naprosto hygienické. Neporézní silikon můžete vyvařovat, ošetřovat dezinfekcí (klidně s obsahem alkoholu) nebo mýt v mýdlové vodě. Slyšela jsem, že někdo myje silikonové hračky v myčce na nádobí, takže proč ne? 

Úplně nejhorší, co doma na údržbu mám, jsou gelová dilda. Právě ta často obměňuji, protože porézní materiál časem pracuje. Jakmile se na něm udělají fleky nebo cokoli divného, letí do koše. Nejhorší na gelu je pro mě to, že na sebe lepí nečistoty a mě přijde vážně odporné, když se na dildo nalepí prach (vlasy, chlupy...) a to i přes to, že je skladuji, jak nejlíp to jde. Musím říct, že materiály erotických pomůcek jsem dříve vůbec neřešila, dnes se ale snažím gelu vyhýbat (i když se mi většinou hodně líbí). Na tohle téma plánuji jeden rozsáhlejší článek.


Jinak samozřejmě po každém použití hračku opláchnu v teplé vodě a utřu, nicméně nijak víc se jim běžně nevěnuji, takže jednou za čas jim dopřávám o něco důslednější péči. Jediné pomůcky, které po každém použití ošetřuji dezinfekcí, jsou ty anální, protože potřebují extra čistotu a důslednost. Pečlivé mytí bych doporučila také u venušiných kuliček, které nosíte delší dobu uvnitř, a můžou způsobovat záněty, pokud nejsou pořádně vyčištěné. K čištění používám dezinfekční sprej určený na erotické pomůcky, momentálně od JoyDrops. Tenhle sprej vám vydrží neskutečně dlouho a většinou nestojí ani moc peněz, ten můj stál asi stovku. Vždycky ho nastříkám na hračku, nechám chvíli působit a pak ji otřu papírovým kapesníčkem. Dlouho jsem používala přímo dezinfekční ubrousky, což je rychlejší, a pokud máte jeden vibrátor, tak určitě i lepší. Speciální pozornost věnujte všem spárám, záhybům a leckdy zajímavým, ale o to zrádnějším tvarům. Nejlepší je se už při kupování hračky tomu vyhnout! Pokud přece jen máte hračku, která má těžko přístupná místa, zkuste k vyčištění použít kartáček na zuby nebo vatové tyčinky. 



https://twitter.com/varka


2 komentáře:

  1. Zrovna ShareVibe hrozne nutne potrebuju!! Kdyz by ses ho chtela zbavit za cenu kterou by unesla moje penezenka tak bych ho brala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, domluvíme se kdyžtak na mailu Vanilopkablog@seznam.cz - ozvi se mi :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, V. ♥