pátek 17. února 2017

Znásilnil mě přítel aneb proč o sexu nemlčet


...všechno bylo fajn a v sexu si rozumíme, tedy aspoň jsem si to myslela. Už na začátku jsem si všimla, že to má rád trochu tvrději a začal mě třeba plácat přes zadek nebo lehce škrtit. Mě to nevadilo a dokonce se mi to líbilo. Jenže teď (po posledním sexu) o něm dost pochybuji a musím říct, že mě hodně zklamal. Myslíš si, že muž, který mi při sexu nadává, že jsem děvka a dal mi několikrát facku, ke mě může vůbec cítit nějakou úctu? Poslední sex byl navíc tak, že jsem ho odstrkovala a on i přesto prostě nepřestal. Cítila jsem se jako by mě znásilnil. Vůbec nevím, co bych měla dělat a upřímně nevím, jestli pokračovat ve vztahu s někým, kdo mě je schopný takhle ponížit.

Už podle toho, jaký jsem dala dnešnímu článku název, můžete tušit i jeho obsah a také můj názor na podobné situace. Poslední dobou si nějak často všímám podobných témat a tak jsem si říkala, že zkrácený dotaz, který mi přišel na mail, zveřejním, aby se k němu mohlo vyjádřit víc lidí.
Sama jsem měla podobné myšlenky v hlavě, když mi bylo šestnáct a začala jsem spát se svým druhým sexuálním partnerem. V té době, když to pro mě bylo všechno nové, jsem si říkala, jestli si mě vůbec dokáže pak vážit, když mi při sexu plive do obličeje a řeže mě páskem. Samozřejmě, že to dokázal! Agresivní sex totiž neznamená agresivního člověka a sprosté nadávky neznamenají neúctu. Pokud je chlap dostatečně inteligentní pravděpodobně dokáže odlišit to, co si může dovolit při sexu a to, co si může dovolit v každodenním životě.
Horší je to tehdy, když neví, co vlastně chcete a co si může dovolit.
Jak mít vše pod kontrolou? Komunikujte! Není totiž nic jednoduššího, než dát jasně najevo, co je příliš. Komunikace a důvěra jsou prostě základem pro dobrý sex. Vážně není nic divného na tom jasně říct, co chceme zkusit a co ne, případně požádat o pomalejší postupování nebo víc citu. O co si řeknete, to můžete získat. Někdy se můžeme mylně domnívat, že ten druhý pochopil z náznaků co chceme a co ne, ale rozhodně není dobré se na to spoléhat.
Sama mám zkušenosti s tím, že mě samotnou v období poznávání tvrdšího sexu překvapily reakce mého těla. Zvlášť pokud je něco nové, nemůžeme předem tušit, co se nám bude líbit a co už bude příliš, to je naprosto normální. Takže pokud se mi líbí lehké škrcení neznamená to, že budu sex dál snášet s roubíkem v puse a sešlehaným zadkem. To, že mi dá jednu facku a bude se mi to líbit neznamená, že nemůžu nikdy říct dost. Od toho je tady právě prostor pro rozhovor a jasné sdělení toho, jak to máte. To samé podle mě platí i v případě, že partner nereaguje na odstrkování. Tohle je dost sporné a nerada bych dělala nějaké závěry, ale osobně si myslím, že je to jen další důsledek špatné komunikace (slečna ani partnerovi neřekla jasné NE a "jen" ho odstrkovala). Pokud jste o tom otevřeně nemluvili, dost možná si myslí, že to je jen hrané odmítání, které ho ještě víc vzruší a nakonec si jde za svým. Jak to udělat, aby věděl, kdy to zkrátka stačí? Mluvit jednoznačně a klidně si najít safeword. Bezpečné slovo dobře znají milovníci BDSM praktik, protože jím můžete jasně říct tomu druhému, co už je za hranicí. Na bezpečném slově se domluvíte předem a když zazní je to jednoznačné. Jasná výhoda? Nemůže pak dojít k nějakému nedorozumění.



1 komentář:

  1. Osobně si také myslím, že to partner prostě špatně vyhodnotil. Já třeba právě tohle hrané odmítání (které je někdy značně vysilující, protože se pak člověk brání skoro doopravdy, když se to dělá pořádně :D) naprosto miluju. Protože jsem byla na tohle zvyklá od svého prvního "pořádného" partnera, když jsem se začala scházet s novým, a věděla jsem, že ho tvrdý sex taky bere, automaticky jsem do téhle polohy najela, a spíš mě překvapilo, že on je na můj vkus poměrně "hodný". Až když jsem tohle mé překvapení přednesla, zjistila jsem, že on si nebyl jistý, do jaké míry to hraju - i když měl mnohem více zkušeností, takže jsem neočekávala, že bude mít tento problém, tak údajně měl "blok" kvůli našemu věkovému rozdílu, kdy se prostě bál, aby něco nepřepísknul. Po vysvětlení vše v nejlepším pořádku :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥